Olay, Kleopatra Plajı'ndaki Damlataş Sahil Mezarlığı'nda meydana geldi. Dün sabah sokak hayvanlarını beslemek için mezarlığa gelen veteriner hekimler, gördükleri manzara karşında şok oldu. Mezarlıkta kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 15 kaplumbağanın kabuklarının taşla ezilerek kırıldığı tespit edildi. Kaplumbağaları inceleyen veteriner hekimler, kaplumbağalardan 4'ünün yaşadığını belirleyerek kliğine götürdü. Klinikte kaplumbağaların özel bir ürünle kabukları yapıştırılarak tedavi edildiği belirtildi. Kaplumbağaların 2'sinin durumu iyiye giderken, 2'sinin ise kritik olduğu öğrenildi.

Uzman veteriner hekim Osman Aydın, mezarlıkta besleme yaparken buldukları kaplumbağalardan 4’ününün klinikte tedavisine başladıklarını söyledi. Aydın, “Öncelikle antiseptik solüsyonlar ile yara temizliği yaptık. Daha sonra doku onarımını hızlandırması amacı ile ozon terapi uyguladık. Kırılan kabukları özel bir materyalle birleştirerek yapışmasını sağladık. Genç olan iki kaplumbağanın durumu şu an için daha iyi ancak büyük olan kaplumbağaların çok fazla darbe alıp kabukları birleştirilmeyeceği gözlemleniyor. Bu parçaların iç organlara zarar verdiği için büyük olan kaplumbağaların durumları ciddiyetini koruyor” dedi.

Mezarlıkta inceleme yapan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, olay yerinde yaptığı araştırmada bir kaya parçasıyla hayvanların kabuklarının kırıldığını tespit etti.

"BÜYÜ VARDI ÖLDÜRDÜM"

Konu ile ilgili olarak düğmeye basan Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince izlenen kamera görüntüleri sonucu, olayı gerçekleştiren şahısın B.Z. olduğu tespit edildi. Şahıs, Saray Mahallesi Pelitlik Caddesi civarında yaya olarak yürüdüğü esnada yakalandı.

Şahısla yapılan görüşmede, gezmek için dışarı çıktığını, sonrasında mezarlığa uğradığını, mezarlıkta gezen kaplumbağaları gördüğünü, kaplumbağaların siğil yaptığını ayrıca kaplumbağalarda kara büyü olduğuna inandığını, bu gerekçeyle öldürdüğünü beyan etti. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile görüşülerek gerekli işleme başlayan Alanya Emniyet Müdürlüğü, ayrıca şahsa sokağa çıkma yasağını ihlal etmesinden dolayı 3.150 TL idari para cezası uyguladı.