“Her Yönüyle Alanya” konulu yarışmanın son başvuru tarihi 9 Haziran 2019 olarak belirlendi. Sonuçları 15 Haziran’da açıklanacak ve dereceye giren eserlerin ise 19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde sergileneceği yarışmanın şartnamesi açıklandı. Şartname ve katılım için yarışmacılar,https://www.tfsfonayliyarismalar.org/yarisma_detay.asp?s=417 linkine tıklayabilirler.

HER YÖNÜYLE ALANYA

Bu yıl konusu “Her Yönüyle Alanya” olarak belirlenen yarışma, Alanya’yı kültürü, sosyal yaşamı, turizmi ve aklan gelen her yönüyle ele alırken aynı zamanda fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesine de katkı sağlıyor.

Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü evsahipliğinde, AFSAK (Alanya FotoğrafSanatçıları Kulübü) küratörlüğünde düzenlenen 15. Alanya Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması’yla ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, “Bu yarışmayı öncekilerden farklı bir anlayış ve biçimde düzenleyerek; fotoğraf sanatınıngelişmesine katkıda bulunmayı, fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkinin niteliğinigüçlendirmeyi amaçladık. Fotoğrafçıyı ödüllendirmeyi, ortaya çıkan fotoğrafları ise Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinliklerdeAlanyamızın tanıtımı için kullanmayı amaçlamaktayız. Bu anlayışla yarışmada dereceye giren ve jüri tarafından sergilenmeye değer görülen fotoğrafları19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde sergileyeceğiz” dedi.

YARIŞMAYA YÜZLERCE FOTOĞRAF SANATÇISI İLGİ GÖSTERİYOR

15 yıldır düzenli olarak yapılan Alanya Ulusal Fotoğraf Yarışması’na yüzlerce fotoğraf sanatçısının ilgi gösterdiğini söyleyen AFSAK (Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü)Başkanı  İlhami Yetkin,genellikle konusu Alanya olan ve içeriği zaman zaman değişen yarışmanın sanatçılar arasındaki bağıda güçlendirdiğini söyledi.

Yarışmanın iletişim merkezi Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüdür.

Müdürlük İletişim Numarası: 0 242 511 12 98