Haber: Erkan UYSAL

İskeledeki Atatürk Anıtı önündeki törene Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, siyasiler ve çok sayıda basın çalışanı katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, "Aslında 1952 yılında çıkan bir yasa. O gün siyasilerin farklı saiklerke çıkan bir yasa ihtilal yönetiminin yaptığı bir yasayla çalışan gazetecileri diğerlerinden, patronaj baskısından kurtaran bir yasa. 57 yıllık süreçte birtakım değişikliklere uğramış ve kendi içimizde özeleştiri yaptığımız bir güne dönüştü. Günümüzde merdiven altı gazeteciliği başladı. Geçen yıl Suriye'de 45 gazeteci öldü. Gazeteciler belli riskler taşıyarak görev yapıyor. Bu şartlar altında görev yapan gazetecilerin emekleri çalınıyor. Bunun adı hırsızlık. Bugün karşımızda ciddi örgütlenmiş bir yapı var. AGC, Türkiye'de ciddi örgütlenmiş bir cemiyet. Alanya medyası Türkiye'de parmakla gösterilen bir medya. Bu birlikteliği bize sunan medya sahiplerine ve çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

'ALANYA BASINIYLA GURUR DUYUYORUZ'

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı, "Her yönüyle öncü olan Alanya'da basında öncü bir duruş sergiliyor. Alanya'da çok güçlü bir basın var. Alanya'da en küçük bir sorun varsa bunu yetkililere iletiyor ve sorunun çözülmesini sağlıyor. Alanya basını çok ilkeli, ahlaklı bir duruş sergiliyor. Biz eğitim camiası olarak basınımızla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Başkan Yücel de, "Basın halkın müşterek sesi, inancı ve anlayışıyla 10 Ocak Çakışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. Kaymakam Vekili Kaya da, "Bizler marka bir şehir yaratma ve hemşeri kültürüyle çalışan bir şehirde marka bir basının olması önemli. Bizler Alanya'da yaptığımız etkinlikler Alanya basınıyla birlikte olduk. Gazeteci işini yaparken sosyal medyayı kullanmamaya çalıştım. Aynı kalbi duygularla Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.