Katılımın ücretsiz olduğu, üç gün sürecek olan festival boyunca Alanya'nın tarihi ve doğal güzelliklerine bisiklet turları düzenlenecek. Festival katılımcılarına; Dim Çayı, Syedra Ören Yeri, Sapadere Kanyonu ve Alanya Kalesi gezdirilecek.

'ALANYA'YI BİSİKLET SPORUNDA CAZİBE MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ'

Festival hakkında açıklama yapan Festivall.com.tr yetkilileri yaptığı açıklamada;

'Alanya'nın iklimi ve doğası bisiklet sporuna çok müsait, bu yüzden 'Neden Alanya'da bir bisiklet festivali olmasın' dedik ve kolları sıvadık.

Üç günlük bir program hazırladık, festival boyunca;

Akşamları Canlı Müzik, Dans Gösterisi, Oyunlar, Etkinlikler olacak.Gündüzleri ise her gün bir bölgeye bisiklet gezisi düzenleyeceğiz. Festival sayesinde Alanya'nın güzelliklerinin yanısıra bisiklet yollarının da tanıtımı olacak. Festivalimiz herkesin katılımına açıktır, özellikle pazar günü yapacağımız şehir kortejine tüm Alanya halkını bekliyoruz. İnanıyoruz ki çok ciddi katılımın olduğu güzel bir kortej olacak. Uzun vadede hedefimiz festivali Türkiye'nin en iyi bisiklet festivallerinden biri haline getirip, bisiklet organizasyonları için ve bisiklet kampları için Alanya'yı cazibe merkezi haline getirmek.

Festivall.com.tr olarak festivali duyduğu andan itibaren bizi destekleyen Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel'e, Alanya Belediyesi Spor işleri Müdürü Sayın Levent Uğur'a, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Sayın Burhan Sili'ye, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Sayın Ahmet Pınarbaşı'na ve Alanya tanıtım Vakfı (ALTAV)'a teşekkür ediyoruz.

Ayrıca festival organizasyonunda bizimle olan Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK)'a teşekkür ediyoruz.' dedi.

Kamp yapmak isteyen ama bugüne kadar cesaret edememiş olanlar için müthiş bir fırsat, ilk kamp deneyimlerini bu vesileyle gerçekleştirebilirler. 12-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan festival Kestel futbol sahası yanındaki kamp alanında düzenlenecek.