ÖZEL HABER – Muammer SOYLU

Hakkari Çukurca’da Milli Savunma Bakanlığında bağlı bir Üs Bölgesinde bakım esnasında el bombasının patlaması sonucu  Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik ağır yaralanmış, tüm müdahaleye  rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü. Piyade Er Özgür Çelik’in acı haberi Kayseri’deki baba evine ulaşmasından sonra hem baba evi hem de Alanya’daki çalışma eski iş arkadaşları adeta yıkılarak kahrolmuştu.

Alanya’nın Avsallar Mahallesinde 5 Yıldızlı bir otelin resepsiyon bölümünde çalışan turizmden kazandığı para ile hem kendisine hem de ailesinin bakımını üstlenen Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik’in sosyal medyada yazdıkları tam bir yoksulluk ve maddi açıdan çıkmazda olduğu ortaya çıktı. Çelik, Alanya’da bir otelde çalışırken “Ben turizmci değil asker olacağım” diyerek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) müracaat ederek Hakkari’de Piyade Sözleşmeli Er olarak görev almaya başlamıştı.

“ASKER OLURSAM DAHA ÇOK KAZANIRIM, BEN TURİZMCİ DEĞİL ASKER OLACAĞIM”

Alanya’da bir çok otelin resepsiyon bölümünde çalışan en son ise Avsallar Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı bir otelden ayrılıp Milli Savunma Bakanlığında Piyade Sözleşmeli Er olarak başvuran Özgür Çelik’in çok para kazanmak, içerisinde bulunduğu maddi sıkıntıdan biran önce kurtulmak için turizm mesleğini bıraktığı eski iş arkadaşları tarafından belirtildi. Hem kendisi hem de ailesinin çektiği maddi sıkıntıyı rahatlatmak adına asker olduğunu ifade eden eski iş arkadaşları “Özgür Çelik çok dürüst, çalışkan ve haramı helali iyi bilen bir arkadaşımızdı. Turizmden kazandığı para ile geçinemiyordu. Çünkü 6-7 ay gibi bir süre çalışarak,  beş ay kadar da işsiz kalıyordu. Arkadaşımız ailesine çok düşkün ve onlar için daha çok para kazanmak onları biraz daha olsun maddi açıdan rahatlatmak istiyordu. Bu sebeple turizm bıraktı” dediler.

ÇELİK’İN SOSYAL MEDYA MESAJLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik kendisine ait sosyal medya hesabından daha önceleri yazdığı mesajlar aslında içinde bulunduğu zor durumu izah etmekte güçlük çekmemiş. Çelik, “Kendini atadan zengin görmüş, duymuş dahi- mış- muş gibi gösterenler çok ucuzlar çünkü. Elverişli koşullarda büyüyememiş bir gençlik geçirmiş olmam bugün senden bir şey kaybettirmiyor veya eskitmiyor’’ şeklinde sitemler yayınlamış.

İşte Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik’in kendini anlatan o paylaşımı;

‘’ İlkeleri olacak, seni satın alamayacaklar. Aptalların uydurduğu Atasözlerine inanmayacaksın. ‘’Paranın satın alamayacağı şey yoktur’’, ‘’Herkesin fiyatı vardır’’ gibi sözler kanmayacaksın. Üreteceksin, seveceksin , sevileceksin, inançlarının arkasında duracaksın. Sevgilerin karşılıksız, yardımların gizli olacak. Seni attan ,ottan ayıran özelliğin farkına varacaksın. Çünkü sen insansın ve bunu yakaladığın gün, bembeyaz yaşayacaksın… Geçmiş fakirliğinizle barışın. Kanı mavi akmayan köylü ailenizi yanınızda hatta başınızın üstünde taşıyın. Ayıp değil..

Ayıp başka bir şey bu değil, bu ise konumuz hiç değil. Kendini atadan zengin görmüş, duymuş dahi- mış- muş gibi gösterenler çok ucuzlar çünkü. Elverişli koşullarda büyüyememiş bir gençlik geçirmiş olmam bugün senden bir şey kaybettirmiyor veya eskitmiyor. Babanın kartı, ananın hatırı, dedeyin mirası ile değilsen Kardeş hakkı yeniyor isen kız erkek fark etmez bugün bu mecrada SENDEN BÜYÜĞÜ yok bu küçük dünyada..

BABA EVİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde el bombası patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Özgür Çelik’in acı haberi baba evine ulaşması sonrası şehadet haberi, Develi ilçesine bağlı Çomaklı Mahallesi'nde yaşayan babaevindeki yakınları ile sevenlerini büyük bir hüzüne boğdu. Piyade Er Özgür Çelik’in cenazesi Çomaklı Mahallesinde bugün yapılan askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı. Öte yandan Hakkari Çukurca’da şehit olan Piyade Er Özgür Çelik’in yapılan askeri tören sonrası yakınları sosyal medya hesabından paylaştıkları mesajla Çelik’in fakir ve yoksulluk içinde yaşadığını ifade ederek ‘’Karaçadır çukurdandır, Karavanı bakırdandır, Zenginimiz Bedel öder, Askerimiz fakirdendir’’ şeklinde yayınladılar.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkari'nin Çukurca'da bölgesinde el bombasının patlaması sonucu yaralanan 1 askerin, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "05 Şubat 2020 tarihinde, Hakkari Çukurca'da bir üs bölgesinde yapılan bakım faaliyeti esnasında, el bombasının patlaması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 05 Şubat 2020 tarihinde şehit olmuştur" denildi. Açıklamada, şehide Allah'tan rahmet, ailesi, TSK ve Türk milletine başsağlığı dilekleri iletildi.