30 kişiden oluşan 9 araçlık ekip, yardım kolilerini merkez ve beldelerde sosyal yardım yönetmeliği çerçevesinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşların evlerine teslim ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yoksulluk sınırı altında yaşayan ve Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından içinde bulunduğu yaşam koşulları değerlendirildikten sonra yardıma muhtaç olduğu belirlenen ailelere erzak paketleri dağıtılmaya başlandı.

PAKETTE TAM 17 KALEM ÜRÜN VAR

 İçinde makarnadan pirince, çaydan Türk kahvesine, kuru fasulyeden nohuda 17 kalem temel gıda maddesinin yer aldığı erzak paketleri, büyük bir özenle yardıma muhtaç ailelere dağıtılıyor. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ramazan Ayı münasebetiyle dağıtılan yardım paketleri konusunda çok titiz davrandıklarını ve yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Başkan Yücel, “Ramazan Ayı, bir anlamda sosyal yardımlaşma ayıdır. Bu ay içinde sosyal yardımlara daha çok ağırlık vereceğiz. Gerçekleştirdiğimiz sosyal yardımlar ile dar gelirli ailelerin bir nebze de olsa yükünü hafifletmek ve yüzlerini güldürmek istiyoruz. Bütçemiz ve gücümüzün yettiği ölçüde yardımlarımız devam edecek" dedi.