Alanya Belediyesi’nin Salı Pazarında bulunan Ek Hizmet Binası’nda hizmet vermeye başlayan mühürleme merkezinde,  ilan ve reklam amacıyla dağıtılan broşür, katalog, duvar ve cep takvimleri, biblolar ve benzer reklam unsurlarının mühürlenme işlemine kolaylık getirerek, uzun yıllardır manuel olarak yapılan uygulamanın, daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Gerçek veya tüzel kişiler tarafından işletilmekte olan firmaların faaliyeti ne olursa olsun, dağıtılması düşünülen her türlü el ilanının ve broşürlerin dağıtımı yapılmadan önce mühürleme merkezine başvurulması gerektiği, aksi takdirde insertlerin mühürsüz dağıtıldığının tespiti hâlinde kanun gereği vergi zayi işlemleri uygulanıyor.

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 15. Maddesi’nin 5. Fıkrasına göre il mülki sınırları içerisinde, ilan ve reklam amacıyla bastırılan el ilanlarının dağıtımının yapılmadan önce mutlaka belediyeye bildirilerek izin alınması, ilan ve reklam vergisi tahakkuk ve tahsilâtının yapılmasına müteakip dağıtılacak el ilanlarının mühürlenmesi gerekiyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  Mühür Basma Makinesi ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağını belirterek, “Bir günlük iş artık 1 saate iniyor. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Vergi kaybının önlenmesi için mühürsüz dağıtılan her bir reklam unsurunun, “Çözüm Masası 444 82 07 Hattı” aranarak Zabıta Müdürlüğüne bildirilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı.