Özel Haber:Gazete Alanya

Alanya Balık Hali esnafı satışlarının durgun olmasından yakındı. Bu sene balıkların azaldığını belirten esnaf, büyük marketlerde balık satılmasının da kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Hale taze balık gelmeye devam ettiğini vurgulayan esnaf, vatandaşları balık haline davet etti. Bazı balık hali esnafının görüşleri şöyle:

Riyad Dinçer
Balık satışları iyi. Şu an düzelme var. Özellikle hafta sonları satışlar daha iyi oluyor. Diğer günlerde düşüş var. Artık Salı Pazarı diye bir şey de kalmadı. Gelen de giden de yok. İnsanlar salı günleri balık tüketmiyor ama hafta sonlarındaki satıştan son derece memnunuz. Hamsi şu an 12,5 TL. Fiyatlar yakında düşer. Çeşitlerimiz çok. Bütün vatandaşları bekliyoruz.

Ali Nural
Balık sezonu açıldı. Havalar serinledi. Yağmurlar da yağmaya da başladı. Çeşitlerimiz çoğaldı. Halkı balık yemeye davet ediyoruz. Balıklarımız taze. Her gün taze balık geliyor. Bunun için fiyatlar da uygun.

Feridun Duraklı
Satışlar fena değil ama bu sene balık yok. Geçen seneye karşı balık az. Hamsi az. Palamut, çinakop, istavrit yok. Tezgahta olan balıklar zaten burada çıkan balıklar. Yine de günlik balık geliyor. Bu sene gelen Karadeniz balıkları biraz farklı. Hamsi göç balığı. Bir ay sonra bu balık da kaybolur. Bu sene kimse depoların şoklu hamsi atamadı. Balık az çıkıyor. Çevre illere de balık az gittiği için biraz pahalı oluyor. Ama çupra, levrek ve diğer Alanya balıkları olsun tezgahlarda bulunuyor. Önemli olan halkın balık halin gidip taze balık yemesi.

Mehmet Eroğlu
Şu anda balık halinde işler durgun. Büyük marketlerde her şey var. Çiftlik  balıkları satılıyor. Buna yetkililerin çözüm bulması lazım. Balık balık  halinde satılır. Müşterilerimizi balık haline bekliyoruz. Balık yesinler.  Balık ucuz. 10-15 TL'ye balık var. Bütün çeşitler var. Balık haline günlük  balık geliyor. Fiyatlar 15-70 TL arasında değişiyor. Çupralar 20-25 TL'den  başlıyor.