Tosmur Hizmet Binası’nda 3 grup halinde bale dersi alan gizli yetenekler, hafta içi 2 saat ders görüyorlar. 5-7 ve 8-10 yaş olmak üzere iki farklı yaş kategorisinde farklı zamanlarda ders alan minik balerinlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak ve sanatsal yeteneklerine yön vermek amaçlanıyor. Temel jimnastik eğitiminin de yer aldığı bale dersleri çocukların esnek ve ritmik bir vücuda kavuşmalarına da yardımcı oluyor.

Profesyonel Bale Eğitmeni Julia Dilay Ulutunçok, tarafından verilen bale eğitimi ile çocuklar öğrenirken de eğlenceli vakit geçiriyorlar.

ULUTUNÇOK: ÇOCUKLAR BALEYİ ÇOK SEVİYORLAR

Kursa katılan çocukların son derece yetenekli olduğunu söyleyen Eğitmen Ulutunçok yaptığı açıklamada, “Çocuklar ders içerisinde bale eğiminin yanı sıra temel jimnastik hareketleri de alıyorlar. Esnek hareketler için bacak açmak, özgüveni arttırmak için duruş ve oturuş düzeltme hareketlerini müzik ve ritim eşliğinde öğreniyorlar. Çocukların kursa başladıktan birkaç ders sonra baleyi daha çok sevdiklerini ve derse severek geldiklerini görüyorum. Bir eğitmen olarak bu da beni çok mutlu ediyor.” dedi.

ERKEN: ÇOCUKLARIN SOSYAL ETKİNLİKLERE YÖNELMELERİNİ DESTEKLİYORUZ

Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, Belediyespor bünyesinde değişik branşlarda 12 ay boyunca kursların devam ettiğini söyleyerek, “Bünyemizde devam eden kurslarımıza ilgi son derece yüksek. Özellikle de küçük çocuklarımıza sporu ve sanatı sevdirmek için gayret ediyoruz. Bale kursuna gösterilen büyük ilgi bizi çok memnun etti. Çocuklarımızın sosyal etkinliklere yönelmelerini çok önemsiyoruz ve destekliyoruz.” dedi.