Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya görevindeki son günler yaşıyor. Uzun süredir başkan olarak sayısız hizmetle esnafın gönlünde taht kuran Ali Akkaya, ocak ayında yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Sosyal medyadan Nuri Tayyar isimli bir üye Ali Akkaya'yı hedef alarak sert sözler sarf etti. "Kaç dönemdir oda için ne yaptılar? Taksici için ne yaptılar? Yeter bu kadarı da yüzsüzlük" dedi. Kızının nişanını odada yapmak istediğini ancak borcu olduğu için yaptırmadıklarını, borcunu ödeyince nişan için para aldıklarını, çekici yardımı alamadığını, üye kaydını seçim öncesi sildiklerini iddia eden Nuri Tayyar bu iddialarını Ali Akkaya'ya yöneltti.

Akkaya yanıt verdi

Nuri Tayyar'ın bu iddialarına Başkan Ali Akkaya'dan yanıt geldi. Belgelerle yanıt veren Akkaya, "Nuri ağabeyciğim öncelikle oda ne yaptığından bahsedeyim. Senin kamyonun Afyon’da kaldı kurtarıcı yardımı olarak tek kalemde 1.500 TL oda benim başkanlığımda senin için kurtarıcı parasını ödedi (Bak bu uygulamayı da ülkemizde yapan bir başka oda yok onu da belirteyim.).Kızının nişanından bahsetmişsin. Alanya Şoförler Odası üyenin kendisinin ve çocuğunun düğününü ücretsiz olarak yapar odamız düğün salonunda. 26 Mayıs 2016 tarihinde odamız düğün salonunda ücretsiz olarak yapmışsın. Bir kuruş düğün salonu parası almadık.

'Sen aidatı ödemezsen kurtarıcı ücretini nasıl ödeyeceğiz'

Aidattan bahsetmişsin. Son üç yıldır aidata zam gelmedi yıllık 255 TL. Tabiî ki üyelerimiz aidatlarını ödeyecek, çünkü oda aidatın dışındaki; K belgesi, SRC, oda kayıt belgesi, imza sirküsü vb. hizmetleri ücret almadan üyelerine yapmaktadır. Sen aidatını ödemezsen tek kalemde sana 1.500 TL kurtarıcı ücreti yardımını nereden ödeyeceğiz.

‘150 bin TL kira ödemekten kurtardık'

Kayıt silme ile ilgili de; vergi kaydı 6 ay ara vermemiş ve aralıksız devam eden hiçbir üyenin kaydını Türkiye Cumhuriyeti'nde kimse silemez. Ayrıca kamyoncuya ve taksiciye bir şey yapmadığımdan bahsetmişsin: “Bazılarının gözleri kördür gözleri görmez, bazılarının kulakları sağırdır söylenenleri duymaz” kamyoncu arkadaşlarım başlarını sokacak doğru düzgün bir yerleri yokken benim başkanlığımda taşıdık odaya kamyoncu arkadaşlarımızı. Rahat huzurlu bir ortamda faaliyet gösteriyorlar yıllardır. Hiçbir şey yapmadıysa benim başkanlığımdaki yönetim ortalama bugüne kadar 150 bin TL kira ödemekten kurtardı kamyoncular kooperatifini.

'Yaptıklarımızı kitapçık olarak dağıtacağız'

Seçim dönemine girdiğimiz şu günlerde adaylarımız çıkıp yapacaklarını anlatsınlar üyeye. Adab-ı muaşeret kuralları içinde. Şoför esnafına yakışan bir seçim olsun. Biz yaptıklarımızı biliyoruz. Yaptıklarımızı da her dönem sonunda yazılı olarak bir kitapçık hazırlayıp üyelerinize dağıttık bugüne kadar. Bu dönem de aynı şekilde olacak ve dönemimizde neler yapıldığını yazılı olarak esnaf arkadaşlarımıza dağıtacağız." dedi. Nuri Tayyar isimli üyenin yardım talebinde bulunduğu ve çekici yardımı aldığı belgeleri de paylaşan Akkaya'nın üslubu ve verdiği yanıt üyelerden tam not aldı.