Kanser tanısı konulan hastaların tedavi sürecinde yaşadığı sorunlara ve zorluklara odaklanan Kanser Savaşçıları Derneği Saçım Saçın Olsun projesi yapılacak konserde Feridun Düzağaç sahne alacak. Alt sahnede de Klişe,  Bozuk  Plak ve birkaç grup sahne alacak.

Öğrencilerden Davet Var

“Bu zamana kadar ihtiyaç sahibi köy okullarındaki kardeşlerimizin gülümsemesi ile devam eden motivasyonumuzu bu sene kanser hastası kardeşlerimiz, arkadaşlarımız ve büyüklerimizin umutları ile sağlayacak ve bu bağlamda Kanser Savaşçıları Derneği ile iş ortaklığı gerçekleştireceğiz. Etkinlikten elde edilen gelir direkt olarak dernek yararına kullanım amaçlı aktarılacaktır.

Bizler Alanya'nın merkezinde konumlandırılmış bir üniversitenin büyümekte olan bir topluluğu olarak sizleri de bizler için çok anlamlı olan bu etkinlikte aramızda görmek isteriz.”

Kanser Savaşçıları – Saçım Saçın Olsun Projesi

Tedavi sürecinde kişilerin çoğunda ilk göze çarpan sorun ise çoğunlukla saç dökülmesi oluyor. Bu, sadece tedavi sürecinde gerçekleşen ve geri dönüşü olan bir durum olsa da tanı alanları olumsuz etkileyebiliyor. Kişilerin kendilerini sosyal ortamlarından soyutlanmalarına sebep olabiliyor ya da kendilerini etiketlenmiş gibi hissetmelerine yol açabiliyor. Söz konusu kaybın tedavi sürecine de olumsuz açıdan etkileri olabiliyor. Kanser Savaşçıları Derneği de bu süreçte gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından tanı almış ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlatıyor.

Alanya HEP Üniversitesi Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu gönüllüleri de bu sene bu projeyle işbirliği içine girdiler.

SASST Kimdir?

Alaya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST), 2015 yılında öğrencilerin hayata bakışını ve vizyonunu değiştirmek ve geliştirmek, okul içindeki sosyal sorumluluk kültürüne katkıda bulunmak ve sosyal farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuştur. 100’den fazla gönüllüsüyle topluluğumuz, gerçekleştirilen etkinliklerden elde ettiği gelirler ve Alanya HEP Üniversitesi’nin katkılarıyla yerel ve ulusal çapta yardım faaliyetlerinde bulunmakta ve düzenlediği projelerle toplumsal sorunları herkesin gözünde daha görünür kılmaya çalışmaktadır.

Ortaya Karışık Nedir?

Alanya HEP Üniversitesi Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu öğrencilerinin düzenlediği Ortaya Karışık adlı kermeste katılımcıların eğlenceli ve  Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin elinden çıkan yemeklerden oluşan bol lezzetli bir gün geçirmelerini sağlarken, imkanları kısıtlı öğrencilere imkan sağlanmaktadır.