Haber: Gazete Alanya

Dün ATV Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu’nun Alanya Gazeteciler Cemiyeti’den (AGC) istifa ettiğini duyurdu. Bunun üzerine Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, konuyla ilgili Gazete Alanya’ya açıklamalarda bulundu. Sipahioğlu’nun Onur Kurulu’na sevk edildiğini belirten Dim, Onur Kurulu tarafından Servet Sipahioğlu hakkında alınan kararın aşağıdaki gibi olduğunu ifade etti.

‘Sayın Servet Sipahioğlu

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 02.07.2018 günü gerçekleşen olağan haftalık toplantısında, 'Basın yoluyla şantaj ve tehdit' suçundan hakkınızda verilen kesinleşmiş mahkumiyet kararı ile suçlanmaktasınız. Yukarıda belirtilen konu ile ilgili tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yazılı savunmanızı Onur Kurulumuza vermenizi rica ederiz.

Yazılı savunmanız değerlendirildikten sonra kesin karar verilecektir.

Not: yazılı savunmanızı vermediğiniz takdirde Onur Kurulu tarafından üyelikten ihraç edileceksiniz.’

KAFALAR KARIŞTI

Öte yandan Servet Sipahioğlu, dün AGC’ye sunduğu istifa dilekçesinin ardından dilekçede, Gazeteciler Cemiyeti’nin, Cemiyet olmaktan çıktığını gizli, şantaj ve tehdit yoluyla para toplandığı vurgusu yapılması ile Alanya basınında görev yapan AGC üyeleri ve Alanya Kamuoyunda kafalar karıştı.

SERVET SİPAHİOĞLU’NUN DİLEKÇESİ

ATV Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu’nun dün AGC’ye sunduğu dilekçe şöyle;

1996 yılında çok büyük zorluklarla bir avuç meslektaşım ile birlikte kuruluşunda bulunduğum Alanya Gazeteciler Cemiyetimizin, üzülerek belirtmek isterim ki;  son yıllarda ilçemiz ve ülkemiz genelinde giderek saygınlığını yitirmesi, Alanya’da birlik, beraberlik, hoşgörü ortamı yerine geçmiş yıllara dayanan ve içlerinde hala devam eden hasetlik, kıskançlık, fesatlık barındıran bazı yöneticilerimizin bu kurumda bulunması ve birçok otel, iş yeri vs. yerlerden gizli şantaj, tehdit ile para toplaması ve medya kuruluşlarına destek vermek yerine, haksız rekabet ortamlarının yaratılması, asılsız ve mesnetsiz konulara destek verilerek gerek şahsımı gerekse Alanya Televizyonu’na karşı intikamvari, küçük düşürücü ve aşağılayıcı bir tutum içerisinde bulunulması dolayısıyla bu cemiyet başkanlığı çatısı altında bulunmak istemediğimi ve bundan böyle de temsil etmeyeceğimi bildiriyorum. Dolayısıyla cemiyet üyeliğimden bu anlamda istifa etme durumu hasıl olmuştur. Sonuç olarak, ivedilikle istifam hakkında karar verilmesini, tarafıma bildirilmesini arz ve talep ediyorum.