Haber: Burcu MUTLU

Geçtiğimiz gün CK Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grup saha çalışanları uzun zamandır maaşlarını alamadıkları için şirketin Alanya Hacet Mahallesi’ndeki şubesine gelerek yetkilileri protesto etmişlerdi. Konuyla ilgili olarak AEDAŞ Yetkilileri’nden bugün gelen yazılı açıklama ile konunun asıl muhatabının, bir süredir taşeron olarak çalıştıkları ‘Ünlü Elektrik’ olduğu vurgulandı. İşçilerin mağduriyetini de göz önünde bulunduran AEDAŞ yetkilileri, söz konusu şirketle de bu mağduriyetin ardından ticari ilişkileri de kestiklerini bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

‘22 Şubat 2018 tarihinde web sitenizde yayınlanan “Maaşını alamayan CK Akdeniz Elektrik Dağıtım personeli Alanya Şubesi’ni bastı” başlıklı haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı için açıklama ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle olayın Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) ile hiçbir ilgisi bulunmadığını bildirmek isteriz.

Konunun muhatabı, kurumumuza geçici bir süre taşeron olarak hizmet veren Ünlü Elektrik şirketidir. AEDAŞ, hizmetinin karşılığı olan hak edişlerin tamamını Ünlü Elektrik’e zamanında ödemiştir. Üstelik geçici bir ticari ilişki içinde olduğumuz şirketin çalışanlarına ödeme yapmamasını ihbar kabul ederek, Ünlü Elektrik'le ticari ilişkimizi sonlandırıp, konuyla ilgili olarak hukuki süreci de başlatmış bulunuyoruz.’