Haber - Burak ÖZTUNÇ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla sorunların tespiti, planlanması ve çözümü için yerinde çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu taşıma hat ve güzergâh alt komisyonu Alanya Kestel hizmet binasında ikinci kez toplandı. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç başkanlığında düzenlenen toplantıya, UKOME yetkilileri, Alanya Belediyesi, Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri, Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak ve ilgili güzergâhların otobüs kooperatif başkanları katıldı.

ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRECEK KARAR

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin Kestel’de bulunan kampüsüne öğrencilerin daha rahat gidip gelebilmeleri için alınacak tedbirler ve seferler alt komisyonda enine boyuna tartışıldı. Yapılan görüşmelerde Alanya’daki Halk Otobüsü fiyatlarının Antalya ile aynı olması yönünde görüş birliğine varıldı. Buna göre Alanya’daki öğrenciler kararın 20 Kasım’da yapılacak UKOME Genel Kurul’undan geçmesinin ardından halk otobüslerine bundan böyle 2.25 lira yerine 1.80 lira bilet parası ödeyerek binecekler.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, BAŞKAN BÖCEK'İ ARADI

ALKÜ’de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen programda protokol üyelerinin dışarı çıkması ile Acun Ilıcalı öğrencilerle yalnız kalmıştı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Acun Ilıcalı, Alanya’da öğrencilerin yaşadığı sorunları sormuş, bir çok öğrencinin otobüs sorununu dile getirmesi üzerine Acun Ilıcalı konuyu Bakan Çavuşoğlu’na bildirmişti

Ulaşım ücretlerinin pahalı olduğunu belirten Acun Ilıcalı’yı dinleyen Bakan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i aramıştı. Telefonu alan Acun Ilıcalı, Başkan Böcek ile telefonda görüşmüş, telefonun sesini dışarıya veren Acun Ilıcalı, Başkan Böcek’e öğrenci ücretlerinin Antalya’da 1.80 TL Alanya’da ise 2.25 TL olduğunu bunun düzeltimesi gerektiğini söylemişti

Öğrencilerin ve Acun Ilıcalı’nın isteğini geri çevirmeyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te bundan sonra Alanya’da da öğrencilerin 1.80’e otobüse binebileceklerini söylemişti. Böcek sözünü tutarak jet bir kararla hem Acun ılıcalı'yı hem de öğrencileri kırmadı ve otobüs ücretlerini 1.80'e düşürdü.


ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Alınan karar sonrası Alanya'da öğrenciler büyük mutluluk yaşadılar. Otobüs fiyatlarının düşmesi ile ekonomik olarak büyük bir rahatlama yaşadıklarını belirten öğrenciler, kararın alınmasında emeği olan herkese teşekkür ettiler. Başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ünlü medya patronu Acun Ilıcalı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür eden Alanyalı öğrenciler, karar sonrası büyük sevinç yaşadılar.

TOKLU'DAN TEŞEKKÜR

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'da alınan kararın mutluluğunu yaşayan isimlerden oldu. Başkan Toklu sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Öğrenci kardeşlerimize müjde, Ulaşım fiyatları Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile 1.80 TL'ye düştü. Hayırlı olsun." dedi.