31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Alanya Belediye Başkanlığı için İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın aday Abdullah Sönmez olmuştu. Konaklı Eski Belediye Başkanı olan Abdullah Sönmez, seçimlerde MHP ve AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı Adem Murat Yücel karşısında adeta hezimete uğramıştı. Büyük bir oy farkı ile seçimleri kazanan Sönmez için seçimden sonra da işler yolunda gitmedi.

SİYASET ARENASINDAN ÇEKİLDİ

Daha önce Konaklı Mahallesi’nde belediye başkanlığı yapan ve turizmle uğraşan Sönmez, Başkan Adem Murat Yücel’in önceki dönem listesinde yer almış ve Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmıştı. Alanya kamuoyunda 'Adem Murat Yücel'den istediğini alamadı' iddialarına neden olmuş,  MHP’den İYİ Parti’ye geçiş yapan Sönmez, belediye başkanlığını kaybedince siyaset arenasından tamamen çekildi. İYİ Parti İlçe Teşkilatına bile çok nadir uğradığı belirtilen Sönmez’in bu ağır yenilgi sonrası siyasete uzun bir süre ara verdiği belirtiliyor.

MADDİ AÇIDAN ZOR GÜNLER

Alanya Belediye Başkan adayı olarak seçimlerde oldukça çok fazla maddi yükün altına giren Sönmez, bu durumun acısını ise şimdi çekiyor. Yüzlerce araç billboard, pankart ve afişler yaptıran Sönmez, yüz binlerce Lira para harcayarak seçimlere hazırlanmıştı. İddialara göre Sönmez, Konaklı’da bulunan sahibi olduğu Mirador Otel’i de yüklü bir miktar paraya satarak seçim yatırımı olarak bu parayı kullanmıştı. Oteli elinden giden seçimi de kaybeden Sönmez bir anda mali açıdan zor günler geçirdiği bir döneme girdi. Sönmez’in yakın çevresi hem psikolojik olarak hem de maddi açıdan Sönmez’in zor günler geçirdiğini belirterek, Sönmez’in büyük bir borç yükü olduğunu belirttiler.  Mali açıdan zor günler geçiren Sönmez’in eski gücüne kavuşup kavuşmayacağı ise merak ediliyor.

BAŞKAN YÜCEL OTEL SAHİBİ OLDU

Sönmez’n otelini kaybettiği seçimler sonrası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise bir otel sahibi oldu. Kestel’de bulunan Campuss Hill’i seçimler sonrası hizmete açan Başkan Yücel mali açıdan da iyi günler geçirmeye devam ediyor. Vatandaşlar seçimlerde Belediye Başkan adaylarına 'Biri otel kaybetti diğeri ise otel kazandı' yorumlarında bulunarak durumu özetliyorlar.