10 Ekim Çarşamba günü Alanya’dan verilecek Alanya Antalya startı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi yarış güzergahında bulunan Atatürk Bulvarı’nda çalışmalarını yoğunlaştırıldı. Bulvara Türk Bayrakları ve Büyükşehir flamaları asılırken, park ve bahçeler ekipleri de bulvar ve kaldırımlardaki ağaç, çiçek ve bitkilerin mevsimsel bakımlarını yaptı. Diğer yandan parke ile kaplı olan Atatürk Bulvarı’nda bozuk olan bölümler sökülerek gerekli tamiratı yapılıyor. Bisiklet Turu’nda sporcuların herhangi bir  sorun yaşamaması için Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile gerekli önlem ve tedbirleri alırken, diğer görevli birimlerle de koordineli bir şekilde çalışıyor.

9-14 Ekim tarihleri arasında ikinci kez dünyanın en önemli yarış kategorisi olan ‘UCI World Tour’ kapsamında koşulacak TUR 2018, bu yıl iki önemli değişiklik barındırıyor. Dünyanın en büyük bisiklet takımlarına mensup yıldız bisikletçileri ve Türk Milli Takımı’nı buluşturacak yarış, bu kez huzurun ve hoşgörünün olduğu kadar ülkemizde ‘bisikletin de başkenti’ olan Konya’dan start alacak.

Selçuklu medeniyetinin üzerinde yükseldiği bu eşsiz coğrafyadan başlayacak TUR, daha sonra turkuvaz renkli Akdeniz ve Ege sahillerine inecek.  2.etap Alanya-Antalya, 3. etap Fethiye - Marmaris arasında yaşanacak. Marmaris-Selçuk arasındaki 4.etap, Meryem Ana Evi’nin yer aldığı Bülbül Dağı tırmanışıyla son bulacak. Selçuk’tan başlayacak 5. Etap ise Manisa’da tamamlanacak.

Ardından bu yılki turun diğer büyük sürprizi gelecek. Son etap, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’dan start alacak ve üç imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’daki büyük finişle, yaklaşık 1000 km’lik dev yarış noktalanacak.

TUR, bu sene yine dünyaca ünlü sporcular ve takımların üst düzey mücadelesine ev sahipliği yapacak. UCI World Tour kapsamındaki yarışta birçok pro-takım ve ünlü bisikletçi boy gösterecek. Yenilenen rotasında farklı deneyimlerle 6 gün sürecek zorlu mücadeleyi zirvede tamamlayacak takım ve klasman lideri bisikletçiler, üzeri Selçuklu yıldızı motifleriyle bezeli özel kupanın da sahibi olacak.

Ülke tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip organizasyon, naklen ve banttan yayınlarla 120’den fazla ülkede izlenebilecek. Her geçen yıl daha fazla izleyici kitlesini hedefleyen ‘Tour of Turkey’, 2017’de toplam 284 saatlik yayınla beş kıtada 484 milyondan fazla haneye ulaşmıştı. 

Geçtiğimiz yıllarda Mark Cavendish, Andre Greipel, Alessandro Petacchi, Adam Hansen, Sacha Modolo gibi dünyaca ünlü yıldız bisikletçilerin pedal bastığı turu 2017’de UAE Emirates takımından İtalyan Diego Ulissi kazanmıştı.