Alanya Belediyesi tarafından Alanya Turizm ve Sanat Festivali, bu yıl 18. kez düzenlendi. Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşü ve yörük göçüne kardeş şehirlerden gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival kortejine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in yanı sıra, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej, iskeledeki yapay şelale önünde son buldu.
HAKAN AYSEV KONSERİ İZLEYENLERİ COŞTURDU


Türkiye'nin yakından tanıdığı ünlü tenör Hakan Aysev, festival kortejinin ardından iskele şelale meydanında düzenlen festival açılış töreninde yüzlerce kişiye muhteşem bir konser verdi. Yabancı ve Türkçe şarkılardan oluşan repertuarı ile kendisini dinleyenleri mest eden Hakan Aysev, konserin son bölümlerinde kendine has yorumu ile oyun havaları söyledi. Son seslendirdiği memleketim şarkısı ile izleyenleri coşturan Aysev’e Başkan Yücel, plaket ve çiçek taktim etti.
YÜCEL, “ VATANDAŞLARIMIZ 3 GÜN KEYİFLİ SAATLER GEÇİRECEK”


Hakan Aysev konserinin ardından bir konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, festivale ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti. Alanya Turizm ve Sanat Festivali'nin bu yıl 'Selçuklu' teması ile işlendiğini ifade eden başkan Yücel, "Vatandaşlarımız 3 gün boyunca keyifli saatler geçirecek" dedi.
BAŞKAN YÜCEL, “FESTİVALİMİZ ALANYA’NIN DIŞA AÇILAN PENCERESİDİR”
Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin Alanya’nın dışa açılan penceresi ve dünya kültürlerinin buluşma noktası olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  her yıl yapılan festivalin aynı zamanda dayanışmanın, birlik ve beraberliğin de en güzel örneği olduğunu belirtti. Başkan Yücel, “ Kentimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşların işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz festivalimiz Alanya’nın en büyük ve en önemli festivalidir.  Letonya’dan Talsi, Litvanya’dan Trakai ve Şilute, Çin’den Fuşhun, Rusya’dan Dergaçi ve Murmansk ve Polonya’dan Wocislaw -Sılaski kardeş şehirlerimizin değerli belediye başkanları, yöneticileri ve beraberindeki heyetler ile Letonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçimiz de aramızda. Kendilerini Alanya’da görmekten mutluyuz ”ifadelerini kullandı.
“HEM ALANYA’YI HEM DE TÜRK – İSLAM KÜLTÜRÜNÜ TANITIYORUZ”


 Vatandaşların coşkulu tezahüratları ile konuşmasına devam eden Başkan Yücel, “Alanya belediyesinin düzenlediği etkinlik ve festivallerde Alanya’mızı, hem de Türk-İslam kültürümüzü, insanlarımızın samimiyetini, misafirperverliğini ve güler yüzlülüğünü tanıtmaya çalışıyoruz.” dedi.
“FESTİVALİMİZİN TEMASI SELÇUKLU DÖNEMİ”
“Selçuklu’ya başkentlik yapmış, Selçuklu Medeniyetine ait birçok eser ve kültürün izlerini taşıyan Alanya’mızda 3 gün boyunca sergilerimizle, etkinliklerimizle Selçuklu dönemini yeniden yaşatacağız.” Diyen Belediye Başkanı Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kızılkule, Tersane ve ihtişamlı Kale’siyle bize böyle muhteşem bir Alanya bırakan Sultan Alaaddin Keykubat’ı, atalarımızı ve ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.”
BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR
Festivalimize katılan siz değerli konuklarımıza katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Festivalimizin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, festivalimize hiç bir karşılık beklemeden katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum”.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den sonra konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, "Alanya’mız için 18.cisi düzenlenen Kültür Festivali ve halkımızın nezdinde olarak çok özel bir yere sahip olan Yörük Göçünün simüle edilmesinden çok memnun oldum. Başta Belediye Başkanımız ve emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ise, “Kültürümüzü ve göreneklerimizi yaşatan bu tür etkinliklerin, özellikle Alanya’nın tanıtımı için önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kardeş şehirlerden gelen heyetlerin dans gösterileri ile devam eden iskele şelale önündeki açılış programı protokolün toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.