p>
Finlandiya’nın resmi radyo televizyon kurumu YLE muhabirinin sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Yücel, “Alanya artık dünyada bir markası. 2015 yılında havalimanına gelen yolcu sayısının 1 milyonu geçmesini bekliyoruz” dedi.
35 MİLYON TURİST GELİYOR
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) daveti üzerine Alanya'ya gelen YLE Muhabiri Jare Tanskanen, ALTAV üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Şükrü Cimrin'le birlikte Başkan Yücel'i ziyaret ederek, Gazipaşa Havalimanı'nın bölge turizmine katkısı ve İskandinav pazarındaki yeri hakkında röportaj yaptı. Başkan Yücel, 1950 yıllarda başlayan turizmin, Alanya'nın vazgeçilmezi olduğunu belirterek, 200 bin yatak kapasitesine sahip ilçenin, Türkiye'ye gelen turistin yaklaşık yüzde 10'unu ağırladığını söyledi. Başkan Yücel, "Ortalama Türkiye'ye yıllık 35 milyon turist geliyor. Bunu 11 milyonu Antalya'ya, 3.5 milyonu da Alanya'ya geliyor. Tarihi çok eski medeniyetler zincirine dayanan şehrimiz, dinler ve kültürler arası diyaloğun en güzel örneklerini sergiliyor. 78 milleten 37 bin mülk sahibi, 17 bin de yerleşik yabancı yaşıyor. Deniz, kum, güneşle birlikte medeniyetler şehri olmamız da insanların, buraya olan ilgisini arttırıyor" dedi.
İSKANDİNAV ÜLKELERİ
Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte İskandinav ülkelerindeki Alanya ilgisinin daha da artığını belirten Başkan Yücel, "İnsanlar tatil tercihi yaparken en yakın havalimanı neredeyse orayı seçiyor. Gazipaşa Havalimanı da kitle turizminin yanı sıra bireysel turizmi de geliştirecek. 2015 yılında havalimanına gelen yolcu sayısını 1 milyonu geçmesini bekliyoruz. Pistin 2 bin 500 metreye uzatılmasıyla birlikte ekonomik kapasitesi daha büyük uçaklar inmeye başlayacak" şeklinde konuştu.
TURİZME AÇILMASI
Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte turizm yatırımlarının da arttığının altını çizen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Alanya'nın gerçek bir turizm destinasyonu olması için havalimanı şarttı. Alanya artık dünyada bir marka" dedi. Alanya'nın güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, turizm alanında daha iyi rekabet edebilmek için alternatif turizm olanaklarını öne çıkartmak için çalıştıklarını söyledi. Spor, golf, doğa gezisi, sağlık, kültür alanındaki yatırımların arttığını belirten Başkan Yücel, hizmet sektörlerinin tamamında müşteri memnuniyetini ön plana çıkartmak için çalıştıklarını kaydetti.