Nefret ediyorum! Tüm bayanlarla birlikte,

ıyyk!

Yine mi ya!

Ne çabuk!

Diye diye her ay ya da bölge bölge 15 günde bir aynı acı? Çekilir çile değil…

İşin rengi şu ama artık erkeklerde bu acıya ortak. Teşekkürlerimi sunuyor ve bakımlı erkeklere bir kez daha şapka çıkarıyorum.

Omuz ve sırt kılları hele ki süveter görevini üstelendiyse o kıllar vay hallerine!

Çözümü var mı? Tabii ki var ve bu işi de yine yapıyorum fakat bende dahil tüm bayan ve baylara lazeri öneririm. Lazerden korkan ya da toplu para verme gücü olmayan bay/bayanların ağda da dikkat etmesi ama yüzde 90’nının asla önemsemediği altın kural; HİJYEN!

Kaçınız ağdanın sürüldüğü spatulaya ya da kartuş başının temizliğine dikkat ediyor?

1000 KİŞİDEN 1 KİŞİ ODA BELKİ

Sivrisinek ısırığından HPV taşıyan ya da vücutta kendini göstermeyen milyon çeşit virüs çeşidi varken, ağda da ne kadar dikkat edilmeli?

BENCE ÇOK ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI!

Başkasının tenine, ölü deriye, egzamaya, gizli mantara ya da ıslak alana değen bir cismin size yapılan işlem sırasında değmesi ya da kullanılması nasıl bir titizlik? İğrenç bir şey bu! Yapanlara ve dikkat etmeyenlere denilecek ve yüz ekşitecek çok şey var ama neyse… (Buraya kocaman gözükmeyen, kızgın yüz ifadesi bırakıyorum)

Gittiğiniz güzellik salonunda bıyık, yanak gibi küçük bölgelere bile ağda yaptırırken spatulanın, ağda bezinin, uygulayan kişinin bütünsel hijyenliğinden, büyük alanlarda yapılan ağda işlemlerinde ise ağda yatak örtüsünün kişiye özel, tek kullanımlık olmasına dikkat edin.

Bir diğer önemli aşama ise doğru ve vücut tipine uygun ağdalarla işlem yağılması.

Üçüncü ama birinci aşama kadar da önemli olan husus ise kıl yönüne göre alınması, deri katmanını kaldırmadan(deriyi çok kızartıp, yara ve sonrasında kalıcı kararma izi bırakmadan)ve kıl köklerini kırmadan, uygulama yapılması gerekir.

İşlem sonrası bakım yağı ve kıl kökü iltihabını engelleyici losyon ve kremler sürülmeli.

Özellikle erkekler sırt ve göğüs/omuz ağdası yaptırırken düzenli gitmeli ve sivilce/yara sorunu yaşamamak adına işinin ehli kişilere kendini emanet etmelidir. Göğüs kısmı çok hassas olduğundan ben çok önermiyorum. Ama tabii ki tercih siz değerli okurlarımıza kalmış.

Pazartesi günü çekiliş sonrası bir okurumuza sürpriz hediyeler var. Takip etmeyi ve yorum atmayı unutmayın. Bol bakımlı günler…